diumenge, 5 de juliol del 2015

EL PRAT AL JUNY

Bon dia, ha entrat l'estiu i es moment de fer balanç de com ha anat el prat de flors silvestres, he pogut regar a estesa en tres ocasions i per fí el passat dia 15 de juny tres tormentes consecutives van deixar anar 50 l/m2!, la riera ja estava seca i ara torna a portar aigua per quinze dies més!, miraré si puc fer una altra regada...
En tot cas, a finals d'hivern el prat era curt i dominat per margaridoies com es veu a la foto inferior,

margaridoies
posteriorment van florir els dents de lleó, el botó d'or, la gatassa, el mill gruà, el corniol, les malves, els alls roses, les margarides, les prunel.les, els trèbols, les corretjoles, les campanetes, l'herba de sant joan, la de santa margarida... 


dent de lleó

mill gruà

botó d'or

corniol

margarida amb hoste

card amb abellot


herba de sant joan

prat amb prunel.les
herba sabonera

milfulles

alls roses
  Des de l'inici de la primavera el prat va anar creixent en alçada, dominat per les gramínies, anuals i perennes que sumen una quinzena d'espècies i que requerirán un capítol apart. En tot cas, totes les flors mencionades van brotar disperses entre les gramínies que són majoría.


barreja de flors

prat dominat per margarides

 Un cop entrats al mes de juny va començar a tombar-se l'herba i tot el prat va adquirir un aspecte desendreçat i lleig.
Però he esperat fins el 30 de juny a segar el camp per permetre que les flors més tardanes completessin la maduració de les llavors, a més que em sabía greu segar-lo degut a la gran profusió de papallones que hi havia alimentant-se i volant per arreu!

papallona zebrada

No obstant haig d'admetre que esperar tant ha tingut conseqüències, alguns arbres han parat el creixement degut a que les herbes han guanyat la competència pels nutrients.
Ara que he segat confío que inicïin una segona brotació, els regaré abundantment per que aixó passi.

el prat abans de segar


els cirerers segats


les pomeres segades





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada